BASKI

Ofset Baskı

Ofset baskı, mürekkepli görüntünün bir klişeden kauçuk bir tabakaya ve ardından baskı yüzeyine aktarıldığı yaygın olarak kullanılan bir baskı tekniğidir. Ofset tekniği, yağın ve suyun itilmesine dayanan litografik işlemle birlikte kullanılır.

İlk Ofset Baskı 1875 yılında Robert Barclay tarafından kalay üzerine yapıldı. Daha sonra 1904 yılında Ira W. Rubbel tarafından hala günümüzde de kullanılan haliyle kağıda basımına başlandı. Bugün kitap, gazete, dergi, broşür, fatura, kartvizit, karton ambalaj ürünlerinin neredeyse hepsinde Ofset Baskı tekniği kullanılmaktadır.

UV baskı, mürekkep tabakaya değer değmez baskıyı kurutmak veya sertleştirmek için ultraviyole (UV) ışığı kullanan benzersiz bir baskı yöntemidir. Bu yöntem genellikle tamamı metalize malzemeyle kaplanmış tabakanın üzerine daha göz alıcı baskılar yapmak için kullanılır. Özellikle kozmetik  sektöründe çokça tercih edilir.

Bizler, Al Ofset olarak, günümüzün son teknolojilerini verimli bir şekilde kullanarak, sahamızda bulunan 5 ve 6 renk kapasiteli KOMORI ve KBA makinalarımızla toplam 17 ünite baskı yapabilme imkanına sahibiz. Ayrıca uzun çıkışlı UV kurutucularımızla metalize üstü UV baskı da yapabiliyoruz.

Laminasyon

Laminasyon, ürünlerin daha iyi mukavemet, stabilize, görünüm veya diğer özellikleri elde etmesi için; ısı, basınç, kaynak veya yapıştırıcılar kullanılarak kalıcı olarak monte edilen bir nesnedir.

Dispersiyon Lak: Bir baskı nesnesini korumak için kullanılan ve baskı işlemi sırasında uygulanan bir verniktir. Mat ve parlak dispersiyon vernikleri elde edilebilir ayrıca tabaka üzerine kısmi olarak da uygulanabilir. Su bazlı dispersiyon verniğinin UV verniğinin aksine parlaklığı daha azdır.

UV LAK: UV kaplama, basılı malzemelerinizi öne çıkarmanın mükemmel bir yoludur. Basılı ürünlerinizin UV kaplı olması uzun süreli dayanıklılık için kalın bir koruma katmanı da sağlar. UV kaplama, kağıda ıslak olarak uygulanan ve ardından ultraviyole ışıkla anında kurutulan berrak bir bileşiktir. UV kaplama makinesi baskı sonrası uygulanır. UV kaplama;  ürününüzün tamamına, hem ön hem de arkaya veya sadece belirli bir bölgeye lokal olarak uygulanabilir.

Selefon: Selefon kaplama çok ince bir folyoyla bir kağıdın tüm yüzeyinin korunmasıdır. Bir kağıda selefon  laminasyon işlemi için seçtiğiniz folyo türüne bağlı olarak, mattan parlağa ve hatta yumuşak dokunuşa kadar farklı efektler elde edebilirsiniz.

Tüm bu laminasyon işlemlerini kendi bünyemizde bulunan makinalarımızla özenle yapabilmekteyiz.

Özel İşlemler

Gofre: Belirli bir tasarımın ya da yazıların, kutu üzerinde isteğe göre içe veya dışa doğru baskı uygulanarak oluşturulan kabartmadır. Dışa doğru uygulandığında tasarım kartonda daha belirgin olur ayrıca ona daha fazla 3D efekti verir. Öte yandan, içe doğru kabartma, baskılı tasarımın malzemede girintilere neden olması ve görüntünün kağıt veya kart destesi üzerinde bir girintili baskı bırakmasıdır. Her iki yöntemde de ısı ve basınç kullanılarak, yükseltilmiş veya alçaltılmış bir görüntü oluşturmak için bir tasarım, metin veya desen içeren metal bir plaka tabakanın içine bastırılır.

Varak: Folyo baskı anlamına gelir. Markanız veya şirketiniz için bu yöntemle profesyonel görünümlü, yaratıcı bir ambalaj üretebiliriz. Bu özel baskı işlemi, tasarımlara veya grafiklere parlak veya mat bir efekt eklemek için ısı, basınç ve folyo kullanır.

Plastik pencere, kağıt ambalaj endüstrisinde önemli bir rol oynar ve işlevi, müşterinin içindeki ürünleri görmesini sağlamak ve ambalaja bazı özellikler katmaktır. PVC, PET, OPP gibi şeffaf malzemeler 40 mikrondan 150 mikrona kadar istenilen ölçülerde yapıştırılır. Plastik pencere konumu, kutunun ortasında, yanında veya sonunda, bir tarafta veya kutu gövdesinin karşısında olabilir. Ayrıca selefon makinasında da selefon pencere uygulaması yapılabilir.

Müşterilerimizin isteklerine göre bahsedilen tüm işlemleri kendi bünyemizde sağlayabilmekteyiz.